17 iulie 2012

A fi sau a nu fi.


 Pe pământ trăiesc milioane de oameni,fiecare se crede diferit,unic pentru că aşa l-a creat Cel de Sus-cu păr creţ sau puţin ondulat,cu buze cărnoase sau prea subţiri,cu voce dulce sau un ton brutal. Fiecare are ceva al lui -o cicatrice lângă buza de jos,o aluniţă pictată frumos pe spate sau un semn pe care îl are încă de la naştere.Nimeni nu e la fel,chiar şi gemenii se deosebesc între ei.Dar...la o înălţime de 50 de metri cu toţii suntem priviţi la fel.Acolo nu există vre-o diferenţă,de acolo toţi suntem egali.Înălţimea transformă omenirea într-un muşuroi în care fiecare se zbate pentru ceva mai mult,pentru o bucăţică mai mare decât a celuilalt.Micile furnici nu se mulţumesc cu ce au,ele visează la nemurire- omorându-şi destinele cu propriile mâini.Veşnicia nu e dependentă de droguri şi nicidecum de alcool,ea nu preferă cluburile de noapte şi nu se culcă cu primul care-i iese în cale. Măcar o dată-n viaţă fiecare şi-a murdărit existenţa cu unele vicii,astfel zi de zi veşnicia a încetat să mai existe.Am ucis-o singuri.Lumea continuă să bea,să fumeze şi să se drogheze în cantităţi prea mari,la vârste prea fragede.Şi dupa ani de zile viciile devin un capriciu,iar nemurirea o dorinţă imposibilă.Majoritatea-şi numără anii prin care au trecut,nimeni însă nu are curajul să-i numere pe cei care i-au mai rămas.Totul are un sfârşit,iar de "continuare" nu au parte toţi.Pentru asta merită să lupţi în viaţă- pentru o continuare.Iar cei care se distrug pe ei însăşi vor trăi numărându-şi zilele.Deci,ce facem ca să ne deosebim?? Cum evadăm din mulţime ? Pentru asta e nevoie de un scop,pe care ar trebui să-l aibă oricine chiar şi acel boschetar care stă cu mâna întinsă lângă uşa blocului.Nimeni nu s-a gândit că poate scopul lui e o bucăţică de pâine,pe când alţii îşi doresc palate nemărginite.Eu nu sunt printre aceea,eu îmi doresc lucruri simple cu un rezultat bun.O familie împlinită,o carieră în care să-mi fac treaba bine,o casă la construcţia căreia să pun măcar o pietricică,un pom pe care să-l sădesc singură,un bărbat care ar fi în stare să-şi dea viaţa pentru mine şi nu în ultimul rând-un copil,îngerul păzitor căruia îi voi purta de grijă.Sunt lucruri mici,care necesită sacrificii mari.


                     Evadează din mulţime,fii altfel,ridică-te la nivelul unde nu a ajuns nimeni !!!


15 comentarii:

I`m yours. spunea...

Cât de frumos ai scris și ai atât de multă dreptate ! ^^
Sper să îți împlinești visele !

Raisa spunea...

Aşa e,fiecare suntem speciali în felul nostru!Mi-a plăcut mult articolul tău,muuult!:x

Lexii spunea...

Ai dreptate..
Imi place cum privesti tu lucrurile.Pot spune ca mereu am ceva de invatat de la tine >:d<

мαяια spunea...

Mulţi avem de învăţat din această postare!Într-adevăr, lumea s-a schimbat şi cu siguranţă se va schimba şi în continuare...dar noi nu trebuie să ne ghidăm în viaţă după anturaje :D

Fata care te iubeste spunea...

Frumosoasa maniera de a vedea lucrurile.Sper sa ai parte de tot ce-ti doresti;)

M ă l i n a spunea...

Lucrurile acestea mărunte compun lumea . :)

S. spunea...

ce iti doresti tu imi doresc si eu, lucruri simple. Dar totusi, le putem avea pe toate ? putem sa avem si o carierea frumoasa dar si o familie implinita ?

Alex spunea...

Cu toti privim lucrurile din alt unghi ,si uni mai trist iar alti foarte putini mai fericiti.

29 decembrie spunea...

aspiratia e cel mai bun lucru care ni se poate intampla vreodata
:)

Rosaline spunea...

dorinte simple si firesti pe care le are fiecare, ganduri idealiste si superioare ale tanarului ce abia porneste prin viata. si totusi, ce ramane pana la urma din noi - din parerile si aspiratiile noastre? vor ramane oare le fel? nu putem sti. putem ajunge chiar persoanele pe care acum le dispretuim, printr-un simplu joc de imprejurari de care nu ne facem vinovati niciunul in mod constient.
totul tine de intamplare. si cu cata forta o putem infrunta. de fiecare data, nu conteaza de cate ori, pana dispare si devine obisnuinta.

Anna. spunea...

"A fi sau a nu fi"-Iar eu sunt :D

£avi spunea...

un articol de nota 10.
merita citit.

Selena Radu spunea...

Visele trebuie împlinite!

Sunshine spunea...

Daca cineva traise printre noi, iar apoi ar merse la 50 de metri deasupra noastra, si-ar da seama ca nu suntem la fel.
E ca si cum tu te uiti la o haita de lupi, si ii consideri la fel.
Se pot interpreta o multime de lucruri gresite.

Despre nemurire?
Despre nemurire nu stim nimic. Nici macar nu suntem convinsi ca exista. Pana si nemuritorii o sa moara odata, pana si "vampirii" sau alte creaturi mitologige din cartile mele cu copii, o sa moara candva.

Nivelul pe care nu l-a avut nimeni nu avem cum sa-l atingem, e o prostie.
Ceva ce n-a avut nimeni, nu exista.
Ce nivel ridicat pe care nu-l are nimeni vezi, in afara infintarii unei fabrici, unui lant imens de hoteluri sau a unei firme, mai exista?


Iar aici se poate interpreta din nou.

xo xo


Sunshine.

Alex Stoica spunea...

Buna, imi place ceea ce am citit, ai niste vorbe care te pun pe ganduri.. Sper sa mai citesc si alte astfel de lucruri !

Si te astept si pe blogul meu, http://disizmailaif.blogspot.com .

Trimiteți un comentariu